Zalando in Februari

Februari is normaliter de slechtste maand voor modeketens, warenhuizen, kledingwinkels en kleding webshops. Dit heeft niet alleen te maken met het feit dat mensen weinig te besteden hebben door de feestdagen die net achter de rug liggen, maar ook doordat februari precies tussen twee modecollecties in hangt: de winter- en de zomer collectie. Februari is de maand dat de sale bijna afgelopen is en de zomercollectie langzaamaan binnendruppelt.
Modewinkels moeten dus creatief zijn om hun spullen te verkopen in Februari. Koning van de creativiteit in mode land is Zalando. Als je wilt weten hoe je op inventieve wijze je kleding en schoenen verkoopt, dan is het zeker verstandig om marketing foefjes af te kijken van Zalando.
Ook dit jaar is Zalando in de maand februari weer bezig met effectieve marketingtechnieken. Op dit moment proberen ze de bezoekers te stimuleren om kleding te kopen met de kreet “Magazijn leegverkoop, alles moet weg dus hoge kortingen”. Zo laten ze de bezoeker weten dat er vele producten in de aanbieding zijn. Op deze manier raken ze hun oude collectie makkelijk kwijt. Hoge kortingen doen namelijk veel. Daarnaast kunnen ze ook nog eens de koppeling maken met hun kortingscode. De kortingscode Zalando geeft namelijk nog eens extra korting op de kortingen die in de normale sale al gelden.
Naast de kortingen en kortingscodes laat Zalando op haar website ook de nieuwe zomercollectie prominent in beeld komen met mooie foto’s van modellen met de nieuwe collectie aan. Zo is Zalando een mooi voorbeeld voor kledingwinkels hoe je spullen te verkopen in een maand als februari.